Ik ben Arbo professional

Als arboverpleegkundige (of verpleegkundige met ruime ervaring in verzuimbegeleiding) begeleid ik onder de verantwoordelijkgeid van de bedrijfsarts verzuimende werknemers. Daarbij voer ik tal van verrichtingen uit waarbij een groot beroep wordt gedaan op mijn beoordelingsvermogen, objectoveringsvermogen, en inlevingsvermogen, en vooral ook op mijn gezonde verstand. Hierbij is een nauwe samenwerking met de bedrijfsarts.

Ik ben een generalist die van vele markten thuis is en door mijn laagdrempeligheid ben ik bij uitstek toegankelijkheid voor werknemers die een hulpvraag hebben gerelateerd aan het werk.

Evenwicht

De grote kunst is om een goed evenwicht te vinden tussen de medisch inhoudelijke objectieve beoordeling en het zorgaspect. Door uit te gaan van de brede definitie van Positieve Gezondheid, waarbij nadrukkelijk ook wordt gestuurd op de eigen regie van het individu, wordt vanuit verschillende invalshoeken gewerkt aan verlaging van het verzuim. En dit levert positieve resultaten op, wat mijn werk zo bijzonder maakt en wat heel veel voldoening geeft. Hiermee help je immers zowel de werknemer als de werkgever!

 

Ik ben Arbo professional

Bij Laboritas/VaardigWerk hebben we alle expertise onder 1 dank. Wil je aan de slag als Arbo Professional in de verzuimbegeleiding en of Preventie, dan biedt Laboritas meerdere mogelijkheden.

Aan de slag als Casemanager, wat zijn de mogelijkheden?

 • Casemanager verzuim in opleiding

Heb jij een passie voor mensen en gezondheid en wil je mensen graag coachen en begeleiden met duurzame re-integratie en werkgevers adviseren over een gezonde werkomgeving, dan kun je binnen Laboritas aan de slag als Casemanager Verzuim.

Na een interne opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Regie op verzuim.

 • Casemanager ROV binnen Laboritas naast je werkzaamheden als casemanager op verschillende expertises ontwikkelen. Afhankelijk van jouw voorkeur hierin!
  • RCCM beroep en bezwaar
  • Positieve gezondheid
  • Train de trainer positieve gezondheid
  • Vertrouwenspersoon
  • Re├»ntegratie coach spoor2
  • Veiligheidskundige

Onze diensten

Preventie

De bedrijfsarts staat aan de basis van goed bedrijfsgeneeskundig advies.

Full Service Arbodienstverlening

De bedrijfsarts staat aan de basis van goed bedrijfsgeneeskundig advies.

Inzet Arboprofessionals

De bedrijfsarts staat aan de basis van goed bedrijfsgeneeskundig advies.

Positieve gezondheid

De bedrijfsarts staat aan de basis van goed bedrijfsgeneeskundig advies.