Nieuwsbericht

Blijf gezond en voorkom vrijetijdsziekte tijdens je vakantie

Blijf gezond en voorkom vrijetijdsziekte tijdens je vakantie: Ruil je kantoorwandeling in voor een ontspannende strandwandeling!

15 juli 2024

Laboritas Academy afbeelding
Laboritas Academy afbeelding
Laboritas Academy afbeelding

Gezond op vakantie en voorkom vrijetijdsziekte. Begin enkele dagen voor je vakantie met ontspannen en verlaag geleidelijk je werkdruk. Tijdens je vakantie is het belangrijk om actief te blijven. Wandelen, yoga, fietsen, zwemmen of beachvolleybal versterken niet alleen je immuunsysteem en spieren, maar verminderen ook stress en verbeteren je stemming door de vrijgekomen endorfines. Zo voorkom je vrijetijdsziekte. Ruil je lunchwandeling met collega's daarom in voor een strandwandeling of een bergwandeling met je reisgenoten.

Vrijetijdsziekte: Stress tijdens drukke werkperiodes kan ervoor zorgen dat je je tijdens je vakantie niet goed voelt. Ons lichaam reageert na stress vaak op virussen en bacteriën, wat vermoeidheid en griepachtige klachten kan veroorzaken. Volgens Ad Vingerhoets, gezondheidspsycholoog, zijn vooral perfectionisten en harde werkers hier gevoelig voor. Blijf daarom actief met activiteiten zoals fietsen, zwemmen, yoga of beachvolleybal. Ook is het belangrijk om zoveel mogelijk je normale eet- en slaapgewoonten te volgen en goed op hygiëne te letten met betrekking tot wat je eet en drinkt.

Word je toch ziek op vakantie? Meld je dan ziek volgens het verzuimprotocol van je organisatie. Ook als je ziek bent, behoud je recht op vakantiedagen, tenzij dit je herstel belemmert of er een zwaarwegend bedrijfsbelang is. Overleg voor vertrek met je bedrijfsarts van Laboritas

Blijf actief en geniet van je vakantie met vrienden en familie, terwijl je gezond blijft!

Meer leren?

We staan voor je klaar