Nieuwsbericht

De Nationale Vitaliteitsweek

De Nationale Vitaliteitsweek is begonnen! Dit is hét moment om extra aandacht te geven aan de vitaliteit van uw medewerkers.

23 september 2024

Laboritas Academy afbeelding
Laboritas Academy afbeelding
Laboritas Academy afbeelding

De Nationale Vitaliteitsweek is begonnen! Dit is hét moment om extra aandacht te geven aan de vitaliteit van uw medewerkers. Heeft u al nagedacht over activiteiten om deze week mee te starten, zoals:

  1. 10-minuten stretchsessies om de dag energiek te beginnen

  2. Staand of wandelend vergaderen voor meer creativiteit en betrokkenheid.

  3. Een bedrijfsbrede uitdaging, zoals 'de meeste stappen per dag' of 'gezondste afdelingslunch'.

  4. Een Power Nap ruimte met comfortabele stoelen, inclusief een massagestoel voor extra ontspanning.

  5. Zet een tafeltennistafel of voetbaltafel klaar en start een herfstcompetitie voor wat extra plezier en beweging.

Maak het extra leuk door er een competitie aan te koppelen, waarbij teams video's maken van wat hun afdeling doet voor vitaliteit. Deel deze op intranet of platforms zoals TikTok voor wat gezonde concurrentie en betrokkenheid.

Daarnaast is ons Preventief Medisch Onderzoek (PMO) een perfect startpunt om de energie en vitaliteit van uw medewerkers in kaart te brengen. Met een vertrouwelijke check-up krijgen medewerkers inzicht in hun fysieke en mentale gezondheid en energieniveau. Zonder verplichting om resultaten te delen, ontvangen zij praktische tips voor een gezondere levensstijl en meer energie. Dit draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van uw team.

Vergeet ook niet om in deze week de vertrouwenspersoon onder de aandacht te brengen. Een veilige werkomgeving draagt immers bij aan zowel mentale als fysieke gezondheid.

Laten we deze week vitaliteit op een leuke en pakkende manier inzetten en ons richten op een gezonde, vitale werkomgeving. Maak van vitaliteit een feestje!

U bent altijd welkom om vrijblijvend te sparren over hoe we de vitaliteit binnen uw organisatie kunnen versterken.

Laboritas: Gezond Samen, Altijd Positief!

Meer leren?

We staan voor je klaar