Nieuwsbericht

Hitteprotocol

Laboritas kan jouw organisatie helpen met praktische oplossingen om de werkomgeving comfortabel en productief te houden tijdens de hitte.

24 juni 2024

Laboritas Academy afbeelding
Laboritas Academy afbeelding
Laboritas Academy afbeelding

Veilig en gezond werken met Laboritas op warme dagen

Met de zomer in volle gang is het een goed moment om het hitteprotocol weer onder de loep te nemen, zeker met de klimaatveranderingen en de veranderende weersomstandigheden. Heb je nog geen hitteprotocol of weet je niet waar te beginnen? Laboritas kan jou hierbij helpen met praktische oplossingen om jouw werkomgeving comfortabel en productief te houden. Laboritas biedt alvast een paar praktische tips voor deze warme dagen:

  • Comfortabele werkomgeving: Advies voor een aangename temperatuur om klachten zoals verkoudheid te voorkomen, met ergonomische aanpassingen zoals ventilatie en optimale werkhoogte.

  • Verfrissing voor werknemers: Zorg voor gekoeld water en andere verfrissende voorzieningen om hydratatie te stimuleren.

  • Flexibele werktijden: Moedig een gezonde balans tussen werk en privé aan met flexibele werktijden, vooral tijdens hittegolven. Dit kan vermoeidheid door warmte verminderen en de productiviteit verhogen.

  • Zonbescherming voor buitenwerk: Adviseer werknemers om zich in te smeren met zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor en de UV-straling te monitoren voor optimale bescherming.

Nog sporten na het werk? Maak na het werk je eigen verfrissende isotone drank met 2 kopjes afgekoelde muntthee, 1 kop 100% druiven- of ananassap, 1 eetlepel verse citroensap en een mespuntje zout. Perfect om tekorten aan te vullen na een actieve dag!

Wil je advies op maat voor een hitteprotocol? Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Laboritas jouw organisatie kan ondersteunen voor het bevorderen van een veilige en gezonde werkomgeving, zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar.

Meer leren?

We staan voor je klaar