Uitleg

Wat is taakdelegatie

Ondek wat taakdelegatie inhoudt bij Laboritas voor optimale verzuimbegeleiding.

20 december 2023

Afbeelding wat is taakdelegatie
Afbeelding wat is taakdelegatie
Afbeelding wat is taakdelegatie

Wat betekent taakdelegatie en wie mag jouw medische dossier inzien?

Bij Laboritas zetten we ons volledig in om jou en jouw werknemers zo goed mogelijk te begeleiden bij verzuim en duurzame inzetbaarheid. Daarbij laten we het niet bij woorden alleen, maar hebben een compleet Arbobehandelteam klaarstaan. Dit team bestaat uit verschillende specialisten die meedenken, de situatie beoordelen en gericht met jou aan de slag gaan om weer gezond aan het werk te kunnen.


Ons Arbobehandelteam bestaat uit gedreven professionals

De bedrijfsarts, arts in opleiding tot bedrijfsarts, gespecialiseerde arts, Arboverpleegkundige, praktijkondersteuner bedrijfsarts en casemanager verzuim.

Allemaal worden ze geleid door de bedrijfsarts, die eindverantwoordelijk is voor de sociaal medische begeleiding en de verzuimbegeleiding. Toch is ook hij maar één persoon en daarom kan hij een aantal taken delegeren. Geen zorgen, hij houdt altijd de controle, door middel van supervisie.

Afbeelding taakdelegatie:


Onder de vleugels van de (staf) bedrijfsarts werken

Artsen in opleiding tot bedrijfsarts, (basis)artsen, Arboverpleegkundigen, en praktijkondersteuners bedrijfsarts. Zij hebben allemaal toegang tot de medische gegevens en voeren, onder supervisie van de bedrijfsarts, spreekuren of andere activiteiten uit. Dit noemen we taakdelegatie. De bedrijfsarts kan dus een aantal taken delegeren, zoals een eerste medische beoordeling, vervolgconsulten, en gesprekken over inzetbaarheid.

Je krijgt altijd te horen met welke professional jij of jouw medewerker een afspraak heeft, dit staat in de uitnodiging voor het spreekuur.

De supervisie en controle op de taakdelegatie vinden dagelijks plaats door de verantwoordelijke (staf) bedrijfsarts. Gezond samen, altijd positief!

Heb je nog vragen over taakdelegatie en supervisie in het algemeen, of specifiek over jouw dossier of het dossier van jouw werknemer? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Je kunt je vraag stellen via het contactformulier op onze website, of telefonisch contact opnemen met Laboritas. Wij staan voor je klaar!

Meer leren?

We staan voor je klaar