Nieuwsbericht

Zomervakantie achter de rug? Maak de terugkeer makkelijker met Weeting!

Heb je moeite om je oude ritme weer op te pakken? Je bent zeker niet alleen. Gelukkig heeft Laboritas een manier om deze overgang soepeler te maken: Weeting.

6 augustus 2024

Laboritas Academy afbeelding
Laboritas Academy afbeelding
Laboritas Academy afbeelding

De zomervakantie is voor steeds meer vakantiegangers voorbij en op de werkvloer wordt het weer drukker. Heb je moeite om je oude ritme weer op te pakken? Je bent zeker niet alleen. Veel mensen ervaren de vakantieblues wanneer ze terugkeren naar hun dagelijkse routine. Gelukkig heeft Laboritas een verfrissende manier om deze overgang soepeler te maken: Weeting.

Inspiratie van Olympische Spelen

Kijk naar de Olympische Spelen voor inspiratie. Atleten besteden maanden aan hun voorbereiding om op hun allerbest te presteren. Hun discipline en doorzettingsvermogen kunnen ons helpen om onze eigen werkuitdagingen met een frisse blik te benaderen. Net zoals Olympische atleten hun prestaties optimaliseren, kunnen wij onze werkdag energieker en doelgerichter maken door Weeting toe te passen.

Wat is Weeting?

Weeting, een samenvoeging van Work en Meeting, biedt een unieke manier om je vergaderingen productiever en creatiever te maken. Deze methode is vooral geschikt voor overleg met 2 tot 3 personen, of 4 tot 5 personen als de paden breed genoeg zijn. Naast de verhoogde productiviteit en creativiteit, draagt Weeting bij aan de gezondheid en het welzijn van je team en kan het ziekteverzuim verlagen.

De Voordelen van Weeting

  • Gezondheid: Regelmatig wandelend vergaderen verkleint de kans op hart- en vaatziekten met maar liefst 70%. Beweging verbetert niet alleen je fysieke gezondheid, maar ondersteunt ook je mentale welzijn.

  • Minder Verzuim: Volgens de rekentool van Decisio levert Weeting ook voordelen op het gebied van ziekteverzuim. Door al één keer per week een uur te wandelen met vier collega's, kan het ziekteverzuim met 0,4 dagen verminderen en levert een besparing op van bijna €2000 per jaar.

Praktische Tips voor Weeting

  • Plan je route: Kies een route van een halfuur tot een uur en houd een rustig tempo aan.

  • Weet waar je heen gaat: Print kaartjes van de routes en verspreid deze onder je collega's.

  • Integreer Weeting in je agenda: Voeg wandelvergaderingen toe als een vergaderruimte in je online agenda.

  • Maak Weeting zichtbaar: Hang posters op met ‘Weetingpoint’ bij de receptie en leg routekaartjes neer.

  • Bereid je voor: Lees vooraf de vergaderstukken en neem een notitieboekje of een voice-to-text app mee.

Naast Weeting zijn er andere tips om vakantieblues tegen te gaan

Hoewel Weeting een uitstekende manier is om je vakantieblues tegen te gaan, zijn hier nog enkele aanvullende tips:

  1. Sluit je vakantie af: Plan een laatste activiteit om je vakantie goed af te sluiten en je mentaal voor te bereiden op de werkweek.

  2. Neem tijd om te landen: Zorg voor een paar dagen tussen je thuiskomst en je eerste werkdag om rustig te acclimatiseren.

  3. Bereid je mentaal en praktisch voor: Maak een plan voor je eerste werkweek en probeer je niet meteen in je mailbox te duiken.

  4. Geniet van informele momenten: Deel je vakantieverhalen met collega’s en zoek naar informele momenten om samen bij te praten.

  5. Plan regelmatige vakantiemomenten: Zorg gedurende het jaar voor kleine momenten van ontspanning om een gezonde werk-privébalans te behouden.

Of je nu al terug bent van vakantie of nog niet, het is altijd een goed idee om nieuwe manieren te vinden om je werkdag te verbeteren en je welzijn te bevorderen. Weeting kan een waardevolle aanvulling zijn in je werkroutine, zowel voor je persoonlijke gezondheid als voor het verminderen van ziekteverzuim. Dus, waar wacht je nog op? Zet die eerste stap en ervaar zelf de voordelen van wandelend vergaderen!

Voor meer informatie over ons volledige aanbod voor een gezonde werkomgeving, bezoek Laboritas, stuur een email voor vrijblijvende afspraak naar advies@laboritas.nl, of bel ons op +31 8500 22 939.

Meer leren?

We staan voor je klaar