Nieuwsbericht

Laboritas Academy introduceert uitgebreid trainingsprogramma voor arbodienstverlening

Ontdek de Laboritas Academy: praktische verzuim trainingen en de Training Preventiemedewerker voor een gezonde, veilige werkplek.

16 februari 2024

Laboritas Academy afbeelding
Laboritas Academy afbeelding
Laboritas Academy afbeelding

Wij zijn verheugd om de lancering van de Laboritas Academy aan te kondigen. Ons nieuwe trainingsprogramma is specifiek ontworpen om organisaties te ondersteunen in het versterken van hun verzuimbeleid en het bevorderen van een gezonde werkplek. Met een breed aanbod van trainingen, waaronder de succesvolle 'Training preventiemedewerker' en diepgaande masterclasses, zetten wij ons in om de gezondheid en veiligheid op de werkplek te verbeteren.


Verzuim training: Een proactieve benadering

Bij de Laboritas Academy begrijpen we het belang van een proactieve aanpak van verzuim. Onze 'Training Preventiemedewerker' stelt deelnemers in staat om binnen één dag de kennis en vaardigheden op te doen die nodig zijn om de basis van een veilige werkomgeving te waarborgen en verzuim te voorkomen, in lijn met de Arbowet.


Masterclasses psychisch verzuim: Kennis en handvatten

Psychisch verzuim vraagt om een zorgvuldige en deskundige aanpak. Daarom bieden wij masterclasses aan die diep ingaan op dit onderwerp, zodat deelnemers leren om psychisch verzuim effectief te beheren en een ondersteunende werkomgeving te creëren. De methode die wordt gebruikt binnen de masterclasses over psychisch verzuim is door onze eigen specialisten ontworpen en is zowel wetenschappelijk onderbouwd als gemakkelijk in de praktijk toe te passen.


Overwin de overgang: Ondersteuning op de werkvloer

Onze 'Training impact van de overgang op de werkvloer' richt zich op het bieden van inzicht en vaardigheden om de uitdagingen van de overgang op de werkvloer aan te pakken. Deze training is bedoeld voor HR-professionals, leidinggevenden en medewerkers, om het welzijn van 45-plussers te ondersteunen.


Steun bij verlies: Rouwverwerking op de werkvloer

We bereiden ons voor om de 'Training Rouwverwerking op de Werkvloer' te introduceren, een programma dat medewerkers en leidinggevenden uitrust met de kennis om collega's te ondersteunen bij rouw en verlies.


Maatwerk en in-company trainingen: Aangepast aan jouw organisatie

Naast onze standaard trainingen, bieden wij ook maatwerktrajecten en in-company trainingen aan. Deze zijn volledig afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie, om zo een gezonde en productieve werkomgeving te realiseren.


Onze missie: Een gezonde werkplek voor iedereen

Als ISO 9001 en SBCA-gecertificeerde arbodienst is het onze missie om een gezonde werkomgeving te creëren. Met de Laboritas Academy nemen we opnieuw een stap door het aanbieden van trainingen die organisaties voorzien van de nodige kennis en vaardigheden voor een veilige en gezonde werkplek.


Eigen specialisten en persoonlijke casemanager

Elke klant krijgt bij ons een eigen, persoonlijke casemanager. Deze professionals staan klaar om jouw organisatie te ondersteunen bij alle uitdagingen en behoeften. Of je nu kiest voor een verzuimabonnement of een gepersonaliseerd traject, bij ons vind je alles onder één dak.


Meer Informatie

Voor meer informatie over de Laboritas Academy en ons uitgebreide trainingsaanbod, kun je de Laboritas Academy bezoeken of contact opnemen via academy@laboritas.nl. Samen werken we aan een gezondere en veiligere werkplek voor iedereen.


Over Laboritas

Laboritas is een leidende arbodienst in Nederland, wij staan bekend om onze multidisciplinaire aanpak met eigen specialisten en onze persoonlijke service. Met een breed scala aan diensten, waaronder verzuimbegeleiding, re-integratie, gezondheidsmanagement en nu ook de Laboritas Academy, zetten wij ons in voor het welzijn van werknemers en de duurzaamheid van organisaties.

Meer leren?

We staan voor je klaar